Hoe het ooit begon

Ik had nooit veel op met fotograferen.
Het was wel leuk om de huisdieren eens op de foto te zetten, maar joh, ik kon mijn handen niet eens goed stil houden dus vaak had ik onscherpe foto’s.
Een kleine goedkope compact camera van canon was dus ruim voldoende voor hetgeen ik deed.

Maar… in 2015 zou ik naar Amerika gaan.
Vrienden hadden een sony cyber shot van net aan 200 eurootjes en die hadden prachtige foto’s met dat kleine handzame dingetje gemaakt.
Dus hup, maar de winkel, zo’n ding gehaald en een beetje oefenen.Alhoewel oefenen, automatische stand is prima want de rest zegt me helemaal niks.
Ook mocht ik een Nikon D3000 lenen van iemand, kitlensje en zoomlensje mee, ik natuurlijk helemaal happy… ook al had ik geen idee waar al die knoppen voor waren.
(Dat bleek ook uit de foto’s die ik in Las Vegas heb genomen, in het donker, op nachtstand :D)

Voordat ik de grote reis ging maken wilde ik toch wel een beetje oefenen.
Even op internet struinen naar leuke dingen om te fotograferen, kom ik toch toffe foto’s tegen van een verlaten fabriek.
He, dat wil ik ook wel!!! Eens even kijken waar zo’n ding staat, dan ga ik gewoon even heen.
Boem…. Muur….
Zo werkt het dus niet in de urbex wereld.

Ik kon niks vinden over verlaten panden, alleen dat het urbex of urban exploring genoemd werd.
Adressen, coordinaten??? Nergens te vinden.
Wel vond ik een aantal forums waar wat mensen met elkaar in discussie gingen over het ruilen/zoeken van lokaties.
Er bleek een groepje te zijn wat graag alles wilde ruilen met elkaar, maar er bleek ook een veel grotere groep te zijn die helemaal niks deelde, niet eens een kleine tip.

Er werd op elke website die ik bezocht wel gehamerd op:

Take nothing but pictures
Leave nothing but footprints
Kill nothing but time

Oke, die is in ieder geval duidelijk!

Ook werd er op gehamerd nooit alleen te gaan en ook zeker niet zonder statief op stap te gaan, dus op naar de winkel en een statief van 30 euro gekocht.
Op een van die forums las ik hoe mensen zochten naar lokaties, daar heb ik een lijstje met namen gekopieerd en geplakt in een word document.
Zo, eerst eens even hierop googlen, kijken wat er allemaal te zien en te vinden is in die vreemde urbex wereld.

Wauw…. Wauw… wauw…. Echt?? Serieus?? Staat dit leeg?? Bowlingbanen, ziekenhuizen, zwembaden, scholen, fabrieken, huisjes van mensen, restaurants, treinen, auto’s, tankstations, dorpen,  alles kwam ik tegen.
Toen ik meer ging googlen werd me al snel duidelijk dat mijn interesse meer lag bij de kastelen, gevangenissen, gestichten, kerken en enorme luxe villa’s.

Als je eenmaal wat namen hebt, dan kan je vaak ook wel redelijk veel over de geschiedenis van een pand vinden. Dat maakte alles voor mij nog interessanter.
Avonden lang heb ik achter mijn pc gezeten, google, google earth en google maps waren mijn beste vrienden. Het uitpluizen van een hint die iemand had laten vallen, iets wat op de foto te zien is en erg herkenbaar is… En uiteindelijk, na veel bloed, zweet en tranen had ik dan 5 lokaties gevonden.
1 in Nederland en 4 in Belgie.

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *